Informatie over tijdafstel gereedschap


tijdafstelset

Waarin onderscheiden Midlock tijdafstelsets zich ?

De OEM nummers zijn hetzelfde als in de technische gegevens van de auto. Precieze passing en up to date afmeting. Metalen koffer en de inlay van de sets past in de gereedschapswagen. Duidelijke handleiding met onderdelenspecificatie, OEM nummers en autotypes. Alle Midlock set onderdelen zijn los te leveren. Opvallend label bijgesloten om op te hangen boven de motorkap als waarschuwing dat tijdafstel- of borg gereedschap in gebruik is.

Voorwaarden bij gebruik van tijdafstelgereedschap

Tijdafstelgereedschap zorgt ervoor dat bij correct gebruik de onderdelen die te maken hebben met het juiste tijdsverloop in de motor, in dezelfde positie blijven staan als de distributieriem of -ketting losgenomen wordt. Een nokkenas borgpen zorgt er bijvoorbeeld voor dat de nokkenas niet verdraait als de tandriem gedemonteerd wordt, indien dit gebeurt volgens de fabrieksvoorschriften in het werkplaatshandboek.

Tijdafstelgereedschap doet niet meer dan een positie handhaven. Tijdens gebruik van tijdafstel- gereedschap dient de motor niet verdraaid te worden, en natuurlijk is starten van de motor verboden. Als dat toch gebeurt, dan zal het tijdafstelgereedschap meestal afbreken en vaak zal de motor onherstelbare schade oplopen. Verwijder altijd al het gereedschap na de werkzaamheden.

Tijdafstelgereedschap mag alleen gebruikt worden door de goed geschoolde, professionele monteur, die een up to date werkplaatshandboek met technische instructies van de desbetreffende wagen voorhanden heeft ter daadwerkelijke raadpleging, zodat altijd de fabrieksvoorschriften nauwkeurig opgevolgd worden.

Disclaimer

Pauwelussen Speciaalgereedschap B.V. neemt geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor enig ongeval, verlies, schade of gevolgschade opgetreden als resultaat van alle gebruik van of vertrouwen in de informatie gegeven bij tijdafstelsets en tijdafstelgereedschap. Hoewel Pauwelussen Speciaalgereedschap B.V. getracht heeft de hier genoemde gegevens zo goed mogelijk weer te geven, is het onmogelijk om waarborg te geven van de juistheid of compleetheid van de geboden informatie.

De gebruiker van het gereedschap is verantwoordelijk voor het controleren van de juistheid van de geboden informatie. In geval van twijfel wordt aangeraden om het mechanische werk te laten verrichten door een professionele en gekwalificeerde monteur, altijd met inachtneming van de fabrieksvoorschriften. Pauwelussen Speciaalgereedschap B.V. houdt zich het recht voor om de productspecificaties te wijzigen en te updaten zonder verdere aankondiging.

Klik hier voor Midlock tijdafstelsets. Of klik hier voor OEM nummers.


Importeur voor Nederland: Midlock Speciaalgereedschap Pauwelussen B.V.
Middelmoot 16, 1721 CZ Broek op Langedijk, Nederland
Tel: 0226 331933 - Mail: - Internet: www.midlock.nl